יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

הסרט "משחקי חובה"

הסרט "משחקי חובה"


בשבוע שעבר, ראינו במסגרת מגמת תקשורת וקולנוע את הסרט "משחקי חובה". הסרט התקשר לנושא הנלמד בדרכים שונות שאליהם התייחסתי בעבודה על זירה מספר 3.
יש לציין כי צפיתי בסרט כבר, בקולנוע מבחירתי האישית ושמחתי ששוב אראה את הסרט כי אהבתי אותו מאוד!
הסרט מדבר על השפעת הטכנולוגיה על החיים, מביא דוגמא מוקצנת לסיפור על שימוש ברשת חברתית שמסתבכת, על לחץ חברתי בתחילתו, זהות בדויה (בסוף הסרט שהוא מציג את שמו האמיתי...) ועל הרצון להתבלט בדרכים שונות.
תוצאת תמונה עבור משחקי חובההסרט מציג את הצד האפל של הרשת ו"בוחן" עד כמה רחוק בני נוער ילכו.
הבעיה מתחילה, כאשר כל חובה מעלה את רף הסיכון מקודמתה. באופן לא רדוד, הסרט בוחן, עד כמה רחוק יסכימו השניים ללכת. כמו בכל רשת חברתית, האנשים שאנחנו מתקשרים איתם, אינם באמת חברים שלנו. לפעמים איננו יודעים מי באמת עומד מאחורי המקלדת וכפתור הלייק. בסופו של דבר, חשובים לנו רק המספרים. אנו רוצים שיעקבו אחרינו הרבה אנשים, שיעשו לנו המון לייקים וישתפו כל פוסט שלנו. הגענו למצב, שכך אנו מודדים את עצמנו.
הסרט הדגים לי כיצד שימוש לא חכם ברשת רבת האפשרויות הזאת יכולה לגרום להסתבכות ולמקרים לא נעימים,הסרט גם חידד לי שחשוב לידע את ההורים במצבים כמו שהוצגו בסרט, ונתנו לי אפשרות גם לראות את הסיפור מזווית הראיה של האמא.
לסיכום, מאוד אהבתי את הסרט, הוא מתקשר למקצוע תקשורת בהרבה היבטים והצפייה בו העשירה את הידע שלי.

 קישור לטריילר של הסרט: https://www.youtube.com/watch?v=0Zo-Ww2BX7c

עבודה בתקשורת עיוני זירה 3


תוצאת תמונה עבור אוזניות

עבודה זירה מספר 3

(1) בחרתי את המוצר הטכנולוגי אוזניות.
האוזניות מייצגות שינוי מכיוון שראשית, האוזניות מרחיבות את יכולת השמיעה האנושית, גורמות לחוש השמיעה לעבוד בצורה טובה יותר והשמיעה מתחדדת בעת השימוש במוצר זה. 
לדוגמה- המאזין יכול לשמוע מוזיקה מבלי להפריע לשלוות הסובבים אותו.
האוזניות אינן מייצגות מהפכה מכיוון שמוצר זה אינו הוביל שינוי נחרץ בחברה.

(2)מהפכה מתייחסת לשינוי וחידוש מהותי, לעיתים נחרץ ופתאומי בעל השלכות רחבות היקף על פני תחומי חיים רבים: פוליטיים, כלכליים,חברתיים ותרבותיים.
בחרתי בטלפונים (בפרט סמרטפונים) בתור המצאה אשר יצרה מהפכה בתקשורת משום שזה הוא שינוי וחידוש מהיר שהוביל לעידן חדש-עידן שבו אפשר לדבר עם אנשים מכל מקום,להסתובב עם "מחשב" קטן במשך כל היום, להיות מחובר לאינטרנט מכל נקודה ולהביא לידי ביטוי תקשורת בשלל ערוצים שונים ומגוונים-רשתות חברתיות,שיחות טלפון,מסרונים ועוד...

(3)לאחר הצפייה בסרט "משחקי חובה" (שעליו יש פוסט נפרד): כיצד בא דטרמיניזם טכנולוגי לידי ביטוי בסרט?
הדטרמיניזם החברתי הוא בעצם גישה שטוענת כי להתפתחות אמצעי התקשורת יש השלכות על התנהלות החברתית ועיצוב מבנה החברה. הדטרמיניזם החברתי בא לידי ביטוי בסרט ע"י המשחק הטכנולוגי "משחקי חובה" (nerve)
בכך שהמשחק או התפתחות של הרשתות החברתיות והמשחקים האינטרנטיים ויש למשחק השלכות על ההתנהלות החברתית והמבנה של החברה באופן מוחשי וממשי.
לדוגמא: בכך שאנשים מאתגרים אנשים אחרים במשימות שמתבצעות ומצולמות ישירות לאתר המשחק, ניכרת השפעה משמעותית על חיי היומיום ועל ההתנהלות החברתית- כל משתתף מאתגר במשימה מפתיעה אחרת
(נסיעה במהירות של 90 קמ"ש עם עיניים מכוסות,נשיקה במשך חמש שניות עם בן אדם זר,למדוד שמלה במחיר גבוה מאוד ועוד...) משימות אלה משפיעות על המשתתפים וכך על החברה כולה שמשתתפת במשחקי חובה, צופים ושחקנים כאחד.

(4)ששת תחומי החיים אשר מושפעים כתוצאה מהמהפכה הדיגיטלית:
1. עולם התרבות החדש הפך לקולקטיבי- פייסבוק ושאר הרשתות החברתיות
2.כולם הפכו להיות אוצרי ומבקרי תרבות- טוקבקיסטיים, דואר אלקטרוני
3.האינטרנט כמאיים על מעמדה של מדינת לאום-פיסום סרטוני תמיכה במפלגה כלשהי שתופץ תאוצה ברשת,פעילות של שרים/אוכלוסיות חלשות/חזקות ברשתות
4.הרשת בעלת מבנה לאומי-פרסומים שקריים ברשת
5.אנונימיות-טוקבקיסטים,זהות ברשת,פרופיל מזוייף ברשתות חברתיות
6.מלחמות-ריגול באופן מתקדם על פעילות סיכול (בפייסבוק לדוגמה)